Proiecte şi cauze sociale

Counterpart International


Counterpart International, Inc. este o organizaţie non-comercială, neguvernamentală, non-religioasă şi apolitică cu sediul în Statele Unite ale Americii (S.U.A.).  Counterpart a fost fondat în 1965 şi operează în peste 60 de ţări.  Counterpart implementează numeroase programe de dezvoltare internaţională cu scopul de a acorda ajutor umanitar şi servicii de urgenţă ţărilor aflate în perioada de tranziţie, cât şi susţinându-le în vederea dezvoltării economiei, agriculturii, societăţii, resurselor naturale şi democraţiei.  Cuvântul “Counterpart” înseamnă “persoana care deţine o funcţie oficială într-o organizaţie sau stat privită în raport cu o altă persoană care deţine aceeaşi funcţie oficială într-o altă organizaţie sau stat.”

Majoritatea programelor Counterpart sînt finanţate de agenţii şi departamente ale Guvernului SUA, aşa precum sînt Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Departamentul de Stat al SUA (echivalent al Ministerului de Externe), Agenţia SUA pentru Protecţia Mediului Ambiant (USEPA), Direcţia Asistenţei Străine în caz de Dezastru (OFDA), şi Departamentul Agricultură SUA (USDA).  Printre alţi donatori se înregistrează diverse corporaţii, donatori particulari şi alte guverne.

Counterpart îşi desfăşoară activitatea în Moldova din anul 1994 în calitate de reprezentant al organizaţiilor SUA.  De atunci, numai un program a fost activ în Moldova, Programul de Asistenţă Umanitară şi Suport Public (CHAP). 


Asociaţia de Educaţie Civică „Viitorul Începe Azi” este partener Counterpart International din anul 2003, iar ajutoarele umanitare sunt distribuite în zona de centru a Republicii Moldova.

























Campania de colectare a ajutoarelor umanitare copiilor în prag de an şcolar „Mână de la mână”

Campania „Mână de la mână” este un apel de solidaritate a comumităţii Ungheni pentru ajutorarea copiilor din familii vulnerabile pentru a putea merge la şcoală.
 În cadrul Campaniei au fost acumulate ajutoare sub formă de rechizite şcolare, haine, încălţăminte, dar şi alte lucruri, inclusiv produse alimentare nealterabile.
Activitatea se bazează în parte parte pe aportul voluntarilor la colectarea, stocarea şi distribuirea ajutoarelor către grupul ţintă.