vineri, 11 februarie 2011

Comunicat

        
        Asociaţia de Educaţie Civică “Viitorul Începe Azi” (AEC) din or. Ungheni desfăşoară lansarea Proiectului “Tineretul rural între şomaj şi speranţă. Alternative de diminuare a nivelului şomajului în rândurile tinerilor din 5 localităţi rurale din raionul Ungheni, Republica Moldova”. Proiectul este susţinut financiar de Fondul Proiecte Mici al Ambasadei Regatului Norvegiei la Bucureşti.
Proiectul îşi propune drept scop diminuarea fenomenului şomajului în rândurile tinerilor şi facilitarea integrării pe piata muncii a somerilor din 5 localităţi rurale ale raionului Ungheni -  Cetireni, Costuleni, Mănoileşti, Petreşti şi Sculeni.
                        Proiectul prevede 3  module de instruire:
            Modulul 1: Evaluarea potenţialului de dezvoltare a unei afaceri în localităţile ţintă
Modulul 2: Iniţierea unei afaceri şi
Modulul 3: Elaborarea Planului de afaceri
La finalul instruirilor vor fi selectaţi 10 participanţi, care au demonstrat capacităţi de dezvoltare a afacerii şi care vor beneficia gratuit de asistenţă în elaborarea planurilor de afaceri din partea experţilor Proiectului.
Activităţile Proiectului îşi vor  găsi reflectare în broşura „Idei de afaceri pentru sectorul rural”,  iar în cadrul AEC va fi creat un nou serviciu – Serviciul de Planificare a Carierei pentru Tineri.
Beneficiari ai Proiectului sunt: a) tineri, inclusiv femei care au iniţiat o afacere sau intenţionează să o iniţieze; b) studenţi şi tineri absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ de orice nivel; c) tineri şomeri cu vârsta până la 35 ani şi d) elevi cl.IX-XII.
AEC „Viitorul Începe Azi” a fost creată în 1999,  iar pe parcursul activităţii sale a implementat mai multe proiecte de tineret, inclusiv  Centrul de Reintegrare Socială a Tinerilor “CREDO” din or. Ungheni şi a conlucrat cu diverse structuri internaţionale donatoare, inclusiv PNUD Moldova, FISM, Ambasada SUA la Chişinău, structuri de stat şi business.