joi, 16 decembrie 2010

Comunicat

       
16.12.2010
Ora: 10.00
Asociaţia de Educaţie Civică
„Viitorul Începe Azi”,
Or. Ungheni, str. George Meniuc 8


       La 12 decembrie 2010, Centrul de Reintegrare Socială a Tinerilor “CREDO” (CRST) a împlinit 5 ani de activitate. Acesta a fost un proiect pilot, fiind creat în baza unui grant oferit de PNUD Moldova. Scopul creării CRST constă în integrarea în societate a tinerilor în dificultate, în special a celor orfani, din familii monoparntale şi fără sprijin parental prin în urma dezvoltării unui complex de servicii integrate care să faciliteze inserţia socio -  profesională a tinerilor beneficiari.
         Pe parcursul activităţii sale CRST a prestat servicii de asistenţă psihologică, pedagogică, juridică şi de  dobândire a deprinderilor de viaţă independentă. O direcţie aparte de activitate ţine de medierea şi asistarea procesului de integrare socială. Totodată asistenţa oferită a mai constat şi în acoperirea necesităţilor tinerilor de tipul cazării, alimentării,  asistenţei medicale şi igienice.
         Numai pe parcursul a 11 luni ale anului 2010 de către angajaţii CRST au fost asistate  125 de cazuri, inclusiv 94 în regim de zi şi 35 în regim de plasament, au fost instruiţi şi au absolvit cursuri de instruire profesională 72 de tineri, au fost integraţi în câmpul muncii 56 de tineri,  au beneficiat de coginanţare la salariu 13 tineri angajaţi,  au fost reintergraţi în familie şi în societate 84 de tineri din oraşul şi raionul Ungheni şi chiar şi din alte raioane.  

         CRST “CREDO” a fost creat în baza grantului oferit de PNUD Moldova în cadrul Proiectului “Oportunităţi mai Bune pentru Tineri şi Femei”, face parte din cele 14 proiecte implementate de Asociaţia de Educaţie Civică “Viitorul Începe Azi” (AEC) până în prezent şi este al treilea centru social creat de AEC în or. Ungheni, anterior fiind create Centrul de Servicii Comunitare pentru Copiii în Situaţii de Risc “Casă pentru Toţi”  şi Centrul de Reabilitare şi Reintegrare Socială a Bătrânilor.